Met je voeten in het zand, nippend aan een cocktail nog even de laptop openklappen. Klinkt als een droom? Dat vonden wij ook. Naar het motto: “the question is not whether it’s possible, but how to realize it” zochten we uit wat de mogelijkheden waren om locatie-onafhankelijk te gaan werken.

Na een half jaar zoeken, wikken en wegen waren we eruit: we wilden Europa nader gaan verkennen, en wel per boot. Na heel wat bootjes gezien te hebben (te klein, te oud, lek, kan er niet in staan, heeft geen bed, etc.) zijn we inmiddels trotse eigenaars van motorkruiser ‘Orca’. Daarnaast waren we een waslijst aan twijfels en vragen rijker. Wat heb je allemaal nodig? Waar gaan we dan heen varen? Hoe gaan we als ZZP’ers opdrachtgevers houden en/of nieuwe vinden?

Het grootste deel van de vragen is inmiddels opgelost of een stuk duidelijker. We zijn hard aan het klussen op de boot om deze ‘digital nomad proof’ te maken en plannen in mei naar de boot te verhuizen. We houden je hier op de hoogte over dit proces én de reis.

Ben je zelf ook benieuwd naar wat jouw mogelijkheden zijn om locatie-onafhankelijk te werken, voor jezelf of voor een baas? Begin eens met het lezen van deze boeken:

  • Tim Feriss – The 4-hour Workweek
  • Chris Guillebeau – The $100 Startup
  • Fiona Scott – Living a laptop lifestyle

We houden je uiteraard ook graag op de hoogte via onze site. Heb je vragen? Lees de FAQ‘s of neem contact met ons op.